Ivm drukte bij de bezorgdiensten kan uw pakketje langer onderweg zijn.×
( 0 ) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Filosofie

Bag to Life producten

 

Bag to Life design tassen en accessoires - From Trash to Trendy

Sommigen zien alleen het afval - wij zien de trend!
BAG to Life brengt authentieke materialen weer tot leven.

Bij het vormgeven van de producten gaan creativiteit, functionaliteit en duurzaamheid hand in hand.

Elk jaar worden meer dan 3500 reddingsvesten verwerkt tot unieke tassen en accessoires. In tegenstelling tot recycling wordt bij upcycling het materiaal niet door chemische bewerking gewijzigd en opnieuw verwerkt tot een nieuw product. Bij upcycling wordt het originele materiaal direct verwerkt. Zo wordt er niet nogmaals energie verbruikt. Daar het gebruikte materialen zijn, vergt de productie van de Bag to Life producten vaak extra tijd omdat sommige delen bijvoorbeeld door beschadiging niet hergebruikt kunnen worden.

 reddingsvesten

                        
Reddingsvesten uit de vliegtuigindustrie als tas of accessoire


Door de sterke groei van het luchtverkeer stijgen ook in dit segment de verwijderingskosten. Door de Bag to Life producten wordt dit beperkt, daar bijna niets van de reddingsvesten overblijft. Alles wordt hergebruikt.
Trekkoordjes worden gebruikt aan de rits, mondstukken worden als penhouder gebruikt, en de lampjes als tassenvoetjes. Bovendien worden ook veel gebruikte vliegtuigriemen gebruikt als details op de tas of als schouderband.

 

Bag to Life upcycling proces

 


Parachutestof/zijde en ballonzijde


Parachute- en ballonzijde is fantastisch materiaal. Het scheurt niet en is licht en glad.
In de Bag-to-Life producten wordt parachute- en ballonzijde veel gebruikt als detail of voor de binnenzijde van de tassen en accessoires.